Beilen

Tegel eruit/plantje erin

Website Groei&Bloei afd Beilen

ACTIVITEITEN, Project Tegel eruit – plant erin
Doe mee aan de teken- en fotowedstrijd en win een prijs!

De leden van Groei&Bloei afd Beilen helpen tuinen te vergroenen
Op zaterdagmorgen 4 mei, van 10.00 – 12.00 uur op het plein voor het Buurtgebouw de Raat in Beilen-West, hebben leden van de tuinvereniging Groei&Bloei afd Beilen gratis plantenstekken uitgedeeld. Deze plantenstekken komen uit de tuinen van de leden zelf. De vereniging zet zich hiermee in voor de gevolgen van de klimaatverandering met zijn droge, hete zomers en natte winters. Een tuin vol tegels warmt in de zomer genadeloos op, waardoor het er niet uit te houden is, terwijl het kostbare water in het naseizoen de bodem niet in kan trekken met wateroverlast tot gevolg. Planten brengen een beter microklimaat in de tuin omdat het er dan minder snel opwarmt en al die groene tuinen bij elkaar vormen samen een groot areaal met voedselbronnen en schuilplaatsen voor vlinders, vogels en insecten. Tegels eruit, plant erin dus! Om de stekken een goede start te geven heeft de vereniging er een zakje goede grond bijgegeven, dat gratis ter beschikking is gesteld door Wormenkwekerij Wasse uit Vorrelveen.

Teken- en fotowedstrijd: Doe Mee!!
Voor de jeugd is aan deze actie een foto-/tekenwedstrijd verbonden. Degene die de mooiste foto of tekening heeft genomen van vlinders en insecten op bloeiende planten in de eigen tuin of omgeving, ontvangt een leuke prijs. Er zijn drie leeftijdscategorieën.
Inzendingen tot 1 september 2024. Hier vindt je hoe je meedoet aan deze wedstrijd.
Bekenmaking winnaars op zaterdag 14 september. Je wordt gebeld.