Beilen

Een goedkoop zwaluwnest - nu ook voor de boerenzwaluw! 

De huis- en boerenzwaluw krijgen het steeds moeilijker in het vinden van een geschikte nestplaats. Het feit, dat ze elk jaar na een moeizame en lange tocht uit Afrika toch weer exact uw huis terugvindt, is toch een wonderlijke prestatie voor zo'n klein ding.
U krijgt dus een gezellige huisvriend(in), die ook nog veel insecten (10.000 tot 20.000 per dag) voor u vangt.

Om de huis- of boerenzwaluw een kans te geven en u de mogelijkheid te bieden te genieten van deze typische kolonievogel, bieden we een kant en klare nestkom, gemaakt van cement en zaagsel, aan.
Deze nestkom voorkomt, dat uw gevel en kozijn smerig worden en is bij onderhoud gemakkelijk tijdelijk te verwijderen en te herplaatsen.
 
Tientallen bestellingen zijn al uitgevoerd door het hele land: Drachten, Hendrik Ido Ambacht, Deventer, Stadskanaal en Vlissingen en zelfs nesten naar België, Duitsland en Noorwegen. 

De nesten voor de huiszwaluw kosten  slechts € 7,00 per stuk. De nesten voor de boerenzwaluw kosten    € 5,50 en die met een onderplankje kosten € 6,00 per stuk.
Mezenkasten kosten € 7,50 per stuk.

Ze zijn te bestellen via Wim Poll: wimpoll963(at)gmail.com
of per telefoon: 0593-540272

Bij verzending worden ook de verzendkosten (tot 10 kg € 7,25) in rekening gebracht.

Ook veel informatie op:  http://subpagina.boerenzwaluw.nl/pagina3.html

Waar hang ik zo'n kunstnest het beste op?
Als je huiszwaluwen in een kunstnest wilt krijgen, let dan op het volgende:

- De slaagkans om een bewoond nest te krijgen wordt vergroot als je het ophangt in de buurt van broedende zwaluwen of in de omgeving van een recent verlaten broedplaats

- Het beste is een modderpoeltje in de omgeving van het nest. De huiszwaluw heeft modder nodig om zijn nest te bouwen of af te werken

- Hang het nest niet in de buurt van klimop of bomen. Huiszwaluwen zijn daar niet tuk op, vooral als ratten daardoor het nest kunnen bereiken

Hoe kan ik de huiszwaluw naar zo'n kunstnest lokken?

De huiszwaluw is een honkvast dier met een gezond wantrouwen tegenover nieuwe dingen. Meestal geeft de huiszwaluw dus de voorkeur aan een oude, getrouwe nestlocatie. Het kan enkele jaren duren voor een huiszwaluw vertrouwd geraakt met een kunstnest en het effectief gaat gebruiken. Jonge huiszwaluwen laten zich het snelst verleiden door een nieuwe nestlocatie. Wil je het hele proces een beetje versnellen, dan kan je tussen juli en half september huiszwaluwgeluiden afspelen in de buurt van dit nest. Dit wekt de nieuwsgierigheid van de jonge huiszwaluwen en moedigt hen aan om daar het volgende jaar nestgelegenheid te zoeken. Zorg ook voor een modderpoeltje in de buurt van het kunstnest. Hiermee werkt de huiszwaluw zijn nest af.
Zwaluwgeluiden downloaden: https://www.vogelgeluid.nl/huiszwaluw/ en https://www.vogelgeluid.nl/boerenzwaluw/