Rabobank Clubkas Campagne 2016

De Rabobank Assen en Noord-Drenthe stelde € 100.000 beschikbaar voor lokale projecten. Leden van de bank konden  t/m 18 oktober 2016 hun stem uitbrengen op een deelnemende vereniging.
Ook Groei & Bloei afdeling Beilen deed mee aan deze clubkas campagne.

Waar besteden  we het geld aan ?

Groei & Bloei afd. Beilen wil graag op verschillende plaatsen binnen hun 'werkgebied'  in overleg en samenwerking met de gemeente Midden-Drenthe in 2017 wildebloemenweiden aanleggen.
In 2015 heeft Groei & Bloei afd. Beilen in het kader van hun 50 jarig jubileum dit ook gedaan en hierop veel enthousiaste reacties gekregen.
Zowel voor de fleurige aanblik, alsmede om de biodiversiteit te bevorderen is het voor mens en milieu gunstig om zoveel mogelijk bloemen op zoveel mogelijk plaatsen te zaaien.
Deze bloemenweiden leveren voedsel aan insecten, dat weer goed is voor de wildebijenstand.
Zoals bekend, is het slecht gesteld met de wilde bijen.
Zij zorgen voor bestuiving van onze voedselgewassen en zijn dus van essentieel belang voor het leven op deze aarde. Door het gebruik van pesticiden en andere gifstoffen sterven deze bijen.
Wij willen ze, door de bloemenweiden in te zaaien een grotere overlevingskans geven.

Aangezien de aanschaf van de zaden nogal prijzig is, zijn we de Rabobank Noord- en Midden-Drenthe dankbaar voor de bijdrage.
Er is in overleg met de gemeente Midden-Drenthe ingezaaid in Westerbork bij de Voorhof en in Beilen langs de weg van het centrum naar de Gamma. Het onderhoud wordt door leden van de vereniging gedaan.

Vergane glorie - Blik op de tuin 875
hoe krijg ik bijzondere vogels in de tuin