Het Floraliaproject op school.

Ook in 2011 is het floraliaproject weer van start gegaan op 9 scholen in Beilen, Dwingeloo, Hooghalen, Westerbork, Balinge en Uffelte met ruim 300 leerlingen.
Op de Oosterveldschool in Uffelte wordt samengewerkt met de afdeling Meppel.
Het is een educatief programma dat door "Groei en Bloei" Beilen aan de scholen wordt aangeboden en waarbij het de bedoeling is, dat de kinderen de kleine plantjes met zorg en liefde gaan opkweken tot mooie, bloeiende planten. Het hele project wordt begeleid door een team vrijwilligers van "Groei en Bloei" in samenwerking met de leerkracht.    In de periode 7 - 11 maart gaan we de stekjes oppotten.
Na een inleidend, informatief verhaal door een van de vrijwilligers zullen de leerlingen Pelargoniumplantjes (geraniums) in grotere potten overplanten. Hierna worden in de klas lesboekjes uitgedeeld met informatie en ruimte voor aantekeningen over het groeiproces en krijgen de plantjes water.
Tijdens een volgende bijeenkomst krijgen de kinderen voorlichting over het bemesten, enge beestjes, ziekten e.d. waarna voor de zomervakantie de planten bewonderd kunnen worden en de leerlingen een certificaat ontvangen.
De start was dit jaar op de Wegwijzer in Westerbork met een live-uitzending op Radio Drenthe.

Voor meer foto's van de deelnemende scholen kijk onder Foto's bij Floralia 2011  of klik hier

Volkstuin: het gewas bij de buren…….
bloemen, bijtjes en vlinders