Beilen

Excursie naar het LOFAR-gebied

Afdeling:

Beilen

Datum:

16-07-2022


Kosten:

€ 40,00

Kosten lid:

€ 30,00

Locatie:

Drenthehal. Vertrek 9.00 uur
Eursingerweg 2
9411BA Beilen

Route

 

De lezingavond op 12 januari kon i.v.m. Corona niet doorgaan en daarom bieden we nu een excursie naar en een lezing over dit gebied aan.

Vlak bij Exloo staat de grootste radiotelescoop ter wereld. Niet met grote schotels zoals bij Westerbork en Dwingeloo, maar onopvallend en laag bij de grond gebouwd. Rondom deze telescoop het mooie natuurgebied van Het Drentse Landschap.
“Hoe werkt de Lofar telescoop, wat doen ze ermee? En hoe gaan natuur en techniek samen in dit unieke natuurgebied?” Dit zijn allemaal vragen die we beantwoord krijgen in een boeiende lezing met veldexcursie over LOFAR (LOFrequentieARea).
Om 10.30 uur ontmoeten we elkaar bij Bussemaker Diner Cafe in  Exloo, (Zuiderhoofdweg 1) waar vrijwilligers van het Drents Landschap ons, onder het genot van een kopje koffie of thee met een aangename versnapering, zullen vertellen over de bijzondere flora en fauna die in het gebied voorkomen.
Daarna kunnen deelnemen aan de lunch.
Na afloop van de lunch gaan we voor ons middagprogramma om 13.30 uur per auto naar het natuurgebied waar we tijdens de wandeling en begeleiding door de gidsen kunnen genieten van boeiende flora, fauna en de ruimte! Einde excursie rond 15.30 uur.

Wilt u zich voor 1 juli opgeven voor de deelname aan deze dag?